Silvio Berlusconi acuză Parchetul din Milano că îl persecută

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a atacat din nou joi magistratura, acuzând-o că îl persecută după ce procuratura din Milano a cerut cinci ani de închisoare pentru acesta în cadrul procesului Mills privind coruperea de martori.

118 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi acuză Parchetul din Milano că îl persecută

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Este persecuţie judiciară, o operaţiune de defăimare fără limite care a transformat tribunalul din Milano într-un tribunal special pentru eliminarea lui Berlusconi din politică şi distrugerea lui ca om", a declarat Berlusconi într-un interviu telefonic acordat postului de televiziune Canale Cinque, care face parte din imperiul său media, Mediaset.

Parchetul din Milano a cerut miercuri condamnarea lui Silvio Berlusconi la cinci ani de închisoare în cazul Mills, denumit astfel după numele fostului său avocat britanic David Mills. Berlusconi este acuzat că ar fi transferat 600.000 de euro în conturile lui Mills pentru a obţine mărturii false în favoarea sa în cadrul unor procese din anii '90.

"Tribunalul nu a admis decât martorii acuzării şi i-a eliminat pe cei ai apărării, o justiţie mai rea decât atât....", a adăugat Berlusconi. "Am fost tratat ca un criminal ", a mai menţionat fostul premier.

Silvio Berlusconi acuză de mai mulţi ani "magistraţii de stânga", pe care îi denumeşte "togile roşii", că vor să îl alunge din mediul politic al ţării prin procese inventate.

El a evocat şi scandalul Rubygate în care este acuzat de prostituţie cu minore şi abuz de putere.

În acest caz, Berlusconi riscă maximum trei ani de închisoare pentru prima acuzaţie şi, respectiv, 12 ani pentru cea de a doua pentru că a plătit prestaţiile sexuale ale unei tinere de origine marocană, Karima El Mahrug, supranumită Ruby şi minoră în acea perioadă, după care a pus presiune asupra poliţiei milaneze să o elibereze după ce tânăra fusese reţinută pentru un furt.

"Acest proces nici măcar nu trebuia să înceapă pentru că Ruby a negat tot timpul faptele de care sunt eu acuzat", a declarat Berlusconi, denunţând "ura" parchetului din Milano faţă de el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici