Silvio Berlusconi ameninţă din nou Guvernul Letta cu retragerea unor miniştri

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a reiterat ameninţările la adresa Guvernului Letta de a retrage câţiva miniştri PdL, refuzând, ca din cauza condamnării pentru fraudă fiscală, să fie "privat de dreptul la exprimare" şi de "rolul său de lider" al coaliţiei de centru-dreapta.

115 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi ameninţă din nou Guvernul Letta cu retragerea unor miniştri

Silvio Berlusconi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Berlusconi a declarat într-un interviu pentru cotidianul italian "Tempi" că nu exclude posibilitatea de a retrage din Guvern cinci miniştri din cadrul Partidului Poporul Libertăţii (PdL, de centru-dreapta), al cărui lider este, fapt ce ar provoca o criză politică.

"Vor spune că este vine mea, când miniştrii PdL vor decide să demisioneze din cauza masacrului judiciar al liderului lor, ales de milioane de italieni", a afirmat Berlusconi.

Curtea de Casaţie din Italia a confirmat pe 1 august condamnarea la patru ani de închisoare în cazul lui Silvio Berlusconi în procesul Mediaset.

Această condamnare are drept consecinţe destituirea lui Berlusconi din postul de senator şi imposibilitatea de a candida la următoarele alegeri. Totuşi, Senatul urmează să se pronunţe prin vot referitor la aplicarea acestor măsuri. Prima şedinţă a comisiei parlamentare referitor la acest subiect este programată pe 9 septembrie.

"Ei pot să-mi facă orice, dar ei nu mă pot priva de trei lucruri: dreptul la exprimare pe scena politică şi civilă italiană, dreptul de a conduce o formaţiune politică, pe care am înfiinţat-o şi dreptul de a fi la dispoziţia a milioane de italieni", a declarat Berlusconi.

El a afirmat că "acesta este un epilog al unui război de 20 de ani, pe care magistraţii de stânga îl duc împotriva mea, considerându-mă un obstacol pentru puterea de stânga, care vrea să acapareze întreaga putere".

Condamnarea fostului premir italian riscă să genereze o criză politică de proporţii, în contextul în care Guvernul condus de Enrico Letta este susţinut atât de Partidul Democrat (de stânga), cât şi de formaţiunea lui Berlusconi, PdL.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici