Silvio Berlusconi ameninţă presa italiană

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a avertizat că va lua măsuri dure împotriva presei italiene, pe care o acuză de calomnie pentru că îi atribuie o serie de gafe, relatează Corriere della Sera în ediţia electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi ameninţă presa italiană

Premierul italian Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de calomnierea persoanei mele şi de dezinformarea cititorilor", a declarat Silvio Berlusconi.

Premierul italian a făcut aceste declaraţii după ce presa i-a atribuit o serie de gafe în timpul summitului G20, summitului NATO şi reuniunii UE - SUA de la Praga.

"Nu vreau să ajungem la acţiuni directe şi dure împotriva unor ziare şi a unor jurnalişti, deşi sunt tentat", a continuat Berlusconi.

Întrebat ce măsuri ar putea lua, Berlusconi a răspuns: "Credeţi că dacă spun eu că nu mă mai uit la o anumită televiziune, nu mă urmează nimeni în Italia?"

Reacţiile opoziţiei nu s-au lăsat aşteptate.

"Observ o anumită stare de nervozitate a premierului, care ameninţă cu măsuri împotriva presei. Am impresia că, spre deosebire de alţi lideri care se aflau la reuniuni pentru luarea unor deczii, el se distra ca şi cum ar fi fost într-o tabără şcolară", a declarat Dario Franceschini, secretarul general al Partidului Democrat (de opoziţie).

Presa a relatat că Silvio Berlusconi vorbea la telefon sâmbătă, perturbând începerea ceremoniei care îi reunea, la Kehl, în Germania, pe liderii statelor NATO.

De altfel, se pare că regina Elizabetha a II-a a Marii Britanii şi-a exprimat nemulţumirea că Silvio Berlusconi vorbea prea tare cu ocazia reuniunii G20.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici