Silvio Berlusconi cu pistol, într-o fotografie din anii 1970

O fotografie datând din anii 1970 îl arată pe omul de afaceri Silvio Berlusconi, în prezent prim-ministru al Italiei, stând confortabil pe un scaun în propriul birou şi având lângă el un pistol marca Magnum 357, potrivit revistei L'Espresso, care publică imaginea în ediţia online.

129 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi cu pistol, într-o fotografie din anii 1970

Silvio Berlusconi cu pistol, într-o fotografie din anii 1970 (Imagine: L'Espresso)

Imaginea alb-negru, realizată în 1977, când Berlusconi era un om de afaceri, a fost descoperită în arhivele fotografului Alberto Roveri în momentul în care a decis să îşi transfere imaginile în format digital.

"Fotografia demonstrează că omul de afaceri Silvio Berlusconi ştia să se apere de eventualele atacuri mafiote: pe biroul lui se vede clar un revolver", comentează revista italiană.

"Măream imaginea pentru a elimina imperfecţiunile când am văzut arma pe care o uitasem", explică fotograful Alberto Roveri, care îşi transferă colecţia de pelicule în format digital.

Roveri era fotoreporter în anii 1970. "Redactorul-şef mi-a spus în 1977 să îi fac un serviciu unui anume Berlusconi. L-am întrebat cine este. Mi-a răspuns că este un om de afaceri care urma să cumpere Il Giornale şi să deschidă o televiziune", explică fotograful.

"După ce l-am fotografiat, Berlusconi m-a invitat la cină şi a scos două pistoale din sertar, spunând că unul este pentru el şi altul pentru şofer. A văzut că eram şocat şi mi-a spus: «Aveţi idee câţi oameni de afaceri sunt răpiţi?»", îşi aminteşte Roveri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici