Silvio Berlusconi: "Îmi place viaţa şi îmi plac femeile, nu datorez explicaţii"

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a declarat că îi place "viaţa" şi îi plac "femeile", subliniind că nu datorează nimănui explicaţii în cazul minorei de origine marocană care a declarat că ar fi avut relaţii intime cu el, scrie ziarul La Repubblica în ediţia electronică.

150 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi: "Îmi place viaţa şi îmi plac femeile, nu datorez explicaţii"

Silvio Berlusconi: "Îmi place viaţa şi îmi plac femeile, nu datorez explicaţii" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Opoziţia de stânga mă atacă în fiecare zi. Dar voi rămâne mereu aici", a declarat şeful Guvernului italian.

Întrebat dacă Biroul primului-ministru a intervenit pentru eliberarea din detenţie a tinerei marocane care a participat la petrecerile premierului, Berlusconi a răspuns: "Nu am făcut niciodată astfel de intervenţii. Pur şi simplu am semnalat că exista o persoană care avea nevoie de asistenţă. Asta este tot. A fost un simplu telefon pentru găsirea unei persoane disponibile pentru a avea grijă de altă persoană de care tuturor ne-a fost milă pentru că povestise ceva dramatic şi toţi am crezut", explică Berlusconi.

"În casa mea vin doar persoane respectabile. Cred că tot ce a declarat această tânără ajută la clarificarea chestiunii. Mă comport ireproşabil cu invitaţii mei, îmi place viaţa şi îmi plac femeile. Nimeni nu va putea vreodată să îmi schimbe stilul de viaţă. Repet: m-am străduit să găsesc un sprijin pentru această fată, pentru că părea să fie într-o situaţie dramatică. Iar bunga-bunga este o glumă veche cu care încă mă distrez", subliniază premierul Italiei.

Silvio Berlusconi, în vârstă de 74 de ani, este suspectat că a avut relaţii intime cu o minoră de origine marocană, pentru eliberarea căreia Biroul primului-ministru intervenise telefonic, afirmând în mod fals că este nepoata lui Hosni Mubarak, preşedintele Egiptului. Trei apropiaţi ai premierului italian sunt cercetaţi pentru favorizarea prostituţiei, după ce minora de origine marocană Ruby R., în vârstă de 17 ani, a declarat că a fost invitată la petreceri desfăşurate în vila lui Berlusconi din zona Arcore (în apropiere de Milano) şi a avut relaţii intime cu şeful Guvernului italian.

Tânăra, care va împlini în noiembrie 18 ani, a fost reţinută în mai de poliţia italiană, care o suspecta de furtul a aproximativ 3.000 de euro şi unor bijuterii din casa unei prietene. Pe 27 mai, în timp ce minora era audiată, la poliţie a fost primit un telefon din partea Biroului premierului italian, iar şeful de Cabinet a cerut eliberarea tinerei sub pretextul că ar fi fost nepoata lui Hosni Mubarak, preşedintele Egiptului.

Trei apropiaţi ai lui Berlusconi sunt suspectaţi de "favorizarea prostituţiei" pentru că ar fi facilitat venirea tinerei la petrecerile din vila Arcore. Este vorba de Dario "Lele" Mora, specialist în impresariat artistic, de Nicole Minetti, fostul dentist al lui Silvio Berlusconi, şi de Emilio Fede, directorul redacţiei de ştiri a postului Rete4, care face parte din trustul familiei lui Berlusconi.

Se pare că, deşi afirmase iniţial că avusese relaţii intime cu Silvio Berlusconi, Ruby şi-a schimbat declaraţia în faţa anchetatorilor, spunând că nu s-a întâmplat aşa ceva şi că oricum primul-ministru ştia că are 24 de ani, nu 17.

Ruby a recunoscut că a participat la trei petreceri organizate în vila lui Berlusconi, alături de alte zece dame de companie. Minora marocană le-a spus anchetatorilor că participase la un joc erotic numit "bunga-bunga".

"Silvio (Berlusconi - n.red.) mi-a spus că această formulă - bunga-bunga - a învăţat-o de la Muammar Kadhafi (liderul Libiei - n.red.), fiind un ritual al haremului său african", le-a declarat fata anchetatorilor italieni. Interpelat de jurnalişti, Silvio Berlusconi a declarat că nu se preocupă de "mizerii mediatice". Întrebat dacă s-a implicat în eliberarea minorei din detenţie, Berlusconi a răspuns: "Eu sunt o persoană care are milă şi mă ocup de problemele oamenilor. Nu mă ocup de mizerii mediatice, vă las pe voi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici