Silvio Berlusconi şi coaliţia sa înregistrează o scădere în sondaje, la un nou prag minim istoric

Cotele de popularitate ale lui Silvio Berlusconi şi majorităţii sale continuă să scadă, premierul italian atingând un nou prag minim istoric de 22 la sută, în timp ce stânga înregistrează cu zece puncte procentale mai mult decât dreapta, potrivit unui sondaj publicat miercuri.

92 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi şi coaliţia sa înregistrează o scădere în sondaje, la un nou prag minim istoric

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproxiamtiv 22 la sută dintre italieni afirmă că au "foarte multă" sau "destulă" încredere în "Il Cavaliere", faţă de 24 la sută care erau de această părere la ultimul sondaj din septembrie. De asemenea, cei care au "puţină" încredere sau "deloc" au trecut de la 64 la 66 la sută în această perioadă, potrivit institutului IPR Marketing, care a efectuat această anchetă asupra unui eşantion de 1.000 de persoane, pentru cotidianul La Repubblica (de stânga).

Berlusconi şi majoritatea sa sunt slăbiţi de criza financiară care afectează zona euro şi în mod special Peninsula, din cauza datoriei enorme. Însă ei plătesc, de asemenea, preţul disensiunilor interne, scandalurilor şi proceselor în care este implicat "Il Cavaliere".

Totodată, Guvernul înregistrează cel mai slab rezultat al său, 15 la sută dintre cei chestionaţi declarându-se mulţumiţi, mai puţini cu patru procente faţă de septembrie, în timp ce proporţia celor nemulţumiţi atinge 68 la sută, în creştere cu trei puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă.

IPR mai relevă că stânga înregistrează 45,5 la sută din intenţiile de vot, în timp ce dreapta beneficiază de 35,5 la sută, o diferenţă de zece puncte procentuale care include 3,5 puncte în favoarea opoziţiei în perioada cuprinsă între 15 septembrie şi 29 octombrie, datele la care au fost efectuate aceste ultime două sondaje.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici