Singapore va dezincrimina sexul între bărbaţi, spune premierul

Singapore va dezincrimina sexul între bărbaţi, a declarat duminică premierul, adăugând că societatea din oraşul-stat a devenit din ce în ce mai tolerantă faţă de persoanele gay.

735 afișări
Imaginea articolului Singapore va dezincrimina sexul între bărbaţi, spune premierul

Flickr

Prim-ministrul a adăugat, însă, că guvernul nu intenţionează să schimbe definiţia legală a căsătoriei în oraşul-stat, adică între un bărbat şi o femeie, notează Reuters.

"Cred că acesta este lucrul corect de făcut şi ceva ce majoritatea singaporezilor vor accepta acum", a declarat premierul Lee Hsien Loong în discursul anual de la mitingul de ziua naţională, adăugând că guvernul va abroga secţiunea 377A din codul penal, o lege din epoca colonială care incriminează sexul între bărbaţi.

"Chiar dacă vom abroga Secţiunea 377A, vom susţine şi proteja instituţia căsătoriei... Conform legii, doar căsătoriile dintre un bărbat şi o femeie sunt recunoscute în Singapore", a adăugat Lee.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici