Siria a predat inventarul arsenalului său chimic

Siria a predat inventarul arsenalului său chimic Organizaţiei pentru interzicerea armelor chimice, sâmbătă, data limită fixată prin acordul ruso-american din 14 septembrie, a anunţat OIAC.

562 afișări
Imaginea articolului Siria a predat inventarul arsenalului său chimic

Siria a predat inventarul arsenalului său chimic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"OIAC a confirmat că a primit aşteptata listă a Guvernului sirian privind programul său de arme chimice", a anunţat într-un e-mail primit de AFP organizaţia cu sediul la Haga. "Secretariatul tehnic examinează informaţia primită", a precizat aceasta.

OIAC a amânat o reuniune a Consiliului său executiv care ar fi trebuit să aibă loc duminică pentru a dezbate problema distrugerii armelor chimice siriene.

Acordul ruso-american de distrugere a arsenalului chimic sirian semnat la 14 septembrie la Geneva şi elaborat în timp ce Washingtonul ameninţa cu recurgerea la o acţiune militară ca răspuns la atacul chimic din 21 august din apropiere de Damasc, stipulează că Siria trebuie să predea tot arsenalul său chimic, care va trebui distrus până la jumătatea lui 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici