Siria avertizează că va riposta la ofensiva militară a Turciei

Administraţia Bashar al-Assad a avertizat, marţi, Turcia că nu va permite atacarea teritoriului sirian, cerându-le grupurilor insurgente kurde să se alăture serviciilor de securitate siriene.

4338 afișări
Imaginea articolului Siria avertizează că va riposta la ofensiva militară a Turciei

ULTIMA ORĂ Siria avertizează că va riposta la ofensiva militară a Turciei

"Vom apăra teritoriul sirian, nu vom accepta ocuparea teritoriului sirian", a declarat Faisal al-Miqdad, adjunct al ministrului sirian de Externe, citat de cotidianul Al-Watan şi de site-ul Tagesschau.de.

Oficialul sirian a îndemnat grupurile insurgente kurde "să nu se arunce singure în groapă", ci să se alieze cu armata siriană în conflictul cu Turcia.

Administraţia SUA a decis retragerea trupelor din nordul Siriei în contextul ofensivei militare a Turciei împotriva grupurilor insurgente kurde.

Organizaţia insurgentă kurdă Forţele Democratice Siriene (SDF) a acuzat Statele Unite de renegarea unui aliat, avertizând că decizia va avea un "impact negativ major" asupra operaţiunilor comune contra reţelei teroriste Stat Islamic.

Taguri:
siria,
turcia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici