Siria după retragerea trupelor SUA: Administraţia Bashar al-Assad trebuie să preia controlul, consideră Moscova

Ministerul rus de Externe consideră că Administraţia Bashar al-Assad trebuie să preia controlul asupra zonelor din estul Siriei după eventuala retragere a trupelor americane, informează site-ul agenţiei Tass.

4304 afișări
Imaginea articolului Siria după retragerea trupelor SUA: Administraţia Bashar al-Assad trebuie să preia controlul, consideră Moscova

Siria după retragerea trupelor SUA: Administraţia Bashar al-Assad trebuie să preia controlul consideră Moscova

"Urmărim cu atenţie îndeplinirea deciziei preşedintelui SUA, Donald Trump, de retragere a trupelor americane din Siria", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

"Se ridică o întrebare esenţială: cine va primi controlul asupra teritoriilor părăsite de americani? În mod evident, trebuie să fie Administraţia siriană, în conformitate cu legislaţia internaţională (...). Dacă retragerea trupelor americane se va produce, acest lucru va avea un impact pozitiv asupra situaţiei", a subliniat oficialul rus.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a decis recent retragerea trupelor americane din Siria şi diminuarea efectivelor militare din Afganistan. Preşedintele SUA a luat spontan decizia de retragere a militarilor americani din Siria, fără a se consulta cu principalii consilieri prezidenţiali şi cu ţările aliate, au afirmat oficiali citaţi de agenţia Associated Press. Conform surselor citate, Donald Trump a luat decizia după o conversaţie prin telefon cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Liderul turc i-a amintit lui Donald Trump că a spus în mod repetat că singurul motiv pentru care există o prezenţă militară americană în Siria a fost învingerea reţelei teroriste Stat Islamic.

Decizia lui Donald Trump de retragere a trupelor din Siria a fost criticată de numeroşi politicieni din Statele Unite, dar şi de ţări aliate. Secretarul american al Apărării, James Mattis, şi-a prezentat demisia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici