Siria recucereşte două oraşe ocupate de ISIS, după mai multe bombardamente ruse

Armata siriană şi miliţiile aliate, susţinute de bombardamentele ruse, au preluat controlul asupra a două oraşe din vestul Siriei după lupte grele cu militanţii grupării Stat Islamic, a anunţat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3167 afișări
Imaginea articolului Siria recucereşte două oraşe ocupate de ISIS, după mai multe bombardamente ruse

Siria recucereşte două oraşe ocupate de ISIS, după mai multe bombardamente ruse

Presa siriană a anunţat, de asemenea, că armata şi o forţă locală au preluat controlul asupra oraşelor Mheen şi Hawwarin, situate la sud-est de Homs, şi au ucis un număr mare de militanţi ai reţelei Stat Islamic.

Cele două oraşe se află la est de şoseaua care traversează cele mai mari oraşe ale Siriei şi care este esenţială în controlarea teritoriului deţinut în mare parte de Guvern, din vestul ţării. Oraşele recucerite se află de asemenea în apropiere de drumurile care leagă oraşul Palmyra, ocupat de SI, de oraşele din vestul ţării.

Forţele aeriene siriene şi ruse au lansat zeci de raiduri în împrejurimile oraşelor Mheen şi Hawwarin, potrivit OSDO.

O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează de un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii teroriste. Rusia a iniţiat la sfârşitul lunii septembrie bombardamentele în Siria, pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad. Occidentul a acuzat Moscova că a lovit în principal rebeli care nu aveau legătură cu gruparea Stat Islamic. Săptămâna trecută, forţele aeriene ruse şi siriene au bombardat regiuni deţinute de SI din estul Siriei.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici