Siria suspendă importurile de maşini şi produse de lux

Siria, vizată de noi sancţiuni occidentale, a decis suspendarea importurilor de maşini şi produse de lux, a anunţat ministrul sirian al Economiei, precizând că regimul de la Damasc vrea să protejeze rezervele de valută ale ţării.

356 afișări
Imaginea articolului Siria suspendă importurile de maşini şi produse de lux

Siria suspendă importurile de maşini şi produse de lux (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Mohammed Nedal al-Shaar a precizat că vor fi suspendate şi importurile de produse cu taxe vamale de cel puţin 5 la sută, decizia fiind luată pentru "a proteja rezervele valutare ale ţării".

Statele occidentale au anunţat recent noi sancţiuni împotriva regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad, care a lansat, cu mai mult de şase luni în urmă, o campanie sângeroasă de reprimare a mişcării de contestare, soldată cu mii de victime.

Uniunea Europeană a decis sâmbătă să impună noi sancţiuni împotriva Siriei, care includ o interdicţie pentru investiţiile în sectorul petrolier şi alimenarea băncii centrale cu bancnote, au afirmat surse diplomatice. Noile sancţiuni reprezintă cel de-al şaptelea set de măsuri restrictive împotriva regimului sirian, criticat de ţările occidentale, însă susţinut în continuare de Rusia, care se opune adoptării unei rezoluţii ONU de condamnare a represiunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici