Sistemele antirachetă deţinute de Japonia nu reprezintă o ameninţare - oficial japonez

Sistemele antirachetă deţinute de Japonia au scop pur defensiv, sunt controlate de specialişti şi nu reprezintă o ameninţare pentru statele vecine, a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al Ministerului japonez de Externe, informează site-ul agenţiei Tass.

420 afișări
Imaginea articolului Sistemele antirachetă deţinute de Japonia nu reprezintă o ameninţare - oficial japonez

Sistemele antirachetă deţinute de Japonia nu reprezintă o ameninţare - oficial japonez

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi-a exprimat luni îngrijorarea că Statele Unite ar putea avea acces la sistemul Aegis Ashore, un dispozitiv care poate intercepta rachete Oficialul rus a menţionat că Moscova îşi doreşte să discute cu oficialii de la Tokyo pentru a primi o dovadă mai clară.

"Sistemele antirachetă al ţării au scopul de a proteja vieţile şi propietăţile oamenilor şi au scop pur defensiv. Ţara noastră le controlează în mod independent şi nu reprezintă nicio ameninţare pentru statele vecine, inclusiv pentru Rusia. Acest lucru a fost clarificat către partea rusă în cadrul reuniunii miniştrilor de Externe, din luna noiembrie a anului trecut", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului japonez de Externe.

Diplomatul a mai adăugat că Japonia intenţionează să poarte discuţii cu Rusia pentru a rezolva disputa cu privire la Insulele Kurile şi pentru a semna un tratat de pace.

În luna decembrie, Guvernul de la Tokyo a aprobat decizia de achiziţionare a două sisteme antibalistice americane Aegis Ashore, pe fondul intensificării tensiunilor cu regimul nord-coreean, acestea fiind amplasate în nordul ţării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici