Sistemele de rezervare a biletelor de avion sunt expuse riscurilor de securitate, spun experţi

Principalele site-uri de rezervări turistice nu au sisteme adecvate de autentificare pentru pasagerii curselor aeriene, permiţând sustragerea datelor personale, afirmă experţi în domeniul securităţii informatice citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

1057 afișări
Imaginea articolului Sistemele de rezervare a biletelor de avion sunt expuse riscurilor de securitate, spun experţi

Sistemele de rezervare a biletelor de avion sunt expuse riscurilor de securitate, spun experţi (Imagine: Medifax Arhiva Foto)

Baza Numelor Pasagerilor curselor aeriene este utilizată în cazul cumpărării biletelor de avion, conţinând datele de identitate, itinerarul, numărul de telefon, contactele de email, seria cardului bancar şi detalii despre bagaje.

Pentru fiecare pasager sunt utilizate coduri de şase cifre, dar acestea sunt mai puţin sigure chiar decât parolele şi numele de utilizator pentru accesarea clasicelor emailuri, arată un studiu efectuat de Institutul berlinez de studii de securitate (SRLabs).

Cele mai multe bilete de avion sunt achiziţionate prin trei sisteme online mondiale - Amadeus, Sabre şi Travelport, precum şi prin site-urile companiilor aeriene.

"Codurile de rezervare online pot fi găsite pe Internet cu eforturi minime", afirmă un expert SRLabs, Karsten Nohl, care a elaborat raportul împreună cu Nemanja Nikodijevic.

"Compania Amadeus analizează concluziile SRLabs. Vom ţine cont de aceste concluzii şi vom colabora cu partenerii din domeniu pentru a aborda problemele expuse aici şi pentru a căuta soluţii. În mod evident, Amadeus îşi protejează sistemele, inclusiv Check My Trip, de atacurile automate robotizate evidenţiate în acest raport", a reacţionat un purtător de cuvânt, potrivit agenţiei Reuters.

"Avem numeroase filtre de securitate. Punerea în discuţie a modalităţilor de menţinere a securităţii şi de protejare a datelor private ale pasagerilor subminează sistemele de securizare", a transmis compania Sabre.

Grupul Travelport nu a răspuns solicitărilor Reuters de a oferi o reacţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici