Sistemul medical al celui mai mare oraş din Brazilia este pe punctul de a intra în colaps din cauza Covid-19

Primarul din Sao Paulo, cel mai mare oraş din Brazilia, a avertizat duminică că sistemul de sănătate se poate prăbuşi foarte curând dacă rezidenţii nu respectă restricţiile de izolare socială, scrie CNN.

803 afișări
Imaginea articolului Sistemul medical al celui mai mare oraş din Brazilia este pe punctul de a intra în colaps din cauza Covid-19

Sistemul medical al celui mai mare oraş din Brazilia este pe punctul de a intra în colaps din cauza Covid-19

„Oraşul ajunge la limita opţiunilor”, le-a spus jurnaliştilor edilul Bruno Covas, care a adăugat că rata de ocupare a paturilor a ajuns la 90%.

"Trebuie să decidem dacă dorim să testăm limitele sau dacă vom fi prudenţi şi vom respecta izolarea socială pentru atâta timp cât este necesar, astfel încât sistemul de sănătate să nu se prăbuşească. Suntem mai aproape decât ne-am dori", a spus el.

Oraşul Sao Paulo, considerat epicentrul pandemiei coronavirusului din Brazilia, a înregistrat 38.605 cazuri de Covid-19 - 16% din totalul cazurilor confirmate din ţară.

Autorităţile din Sao Paulo au declarat carantină în martie, iar atunci, peste 60% dintre rezidenţi s-au auto-izolat. Dar în ultimele două săptămâni, procentul celor care respectă carantina a scăzut sub jumătate, iar numărul cazurilor de Covid-9 a început să crească.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici