Situaţia rămâne explozivă în Republica Moldova: Kievul va folosi material radioactiv în apropierea Transnistriei, acuză Moscova

Acuzaţia vine de la Maria Zaharova, propagandistă a regimului Putin angajată în funcţia de purtătoare de cuvânt la Ministerul rus de Externe.

4947 afișări
Imaginea articolului Situaţia rămâne explozivă în Republica Moldova: Kievul va folosi material radioactiv în apropierea Transnistriei, acuză Moscova

Situaţia rămâne explozivă în Republica Moldova: Kievul va folosi material radioactiv în apropierea Transnistriei, acuză Moscova

Rusia este îngrijorată de informaţiile potrivit cărora o provocare a Kievului cu materiale radioactive ar putea avea loc în apropierea Transnistriei (o regiune separatistă pro-rusă a Moldovei), unde tensiunile sunt în creştere, a declarat astăzi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de Tass.

Purtătoarea de cuvânt a indicat că porturile din regiunea Odesa, implicate în exportul de cereale, ar fi putut fi folosite pentru livrarea de materiale radioactive către Ucraina.

Potrivit informaţiilor aflate în posesia Zaharovei, pe 16 februarie, containere cu substanţe radioactive, scrise în limba engleză, provenind de pe teritoriul unui stat european, au fost livrate în portul Cernomorsk, ocolind controalele vamale.

„Pe 19 februarie, containere similare care conţin substanţa radioactivă California-252, folosită în mod activ pentru verificarea integrităţii reactoarelor centralei nucleare, au fost livrate în portul Odessa pe una dintre navele de marfă”, a spus Zaharova.

Sistemul de monitorizare radioactivă a fost dezactivat în port, a mai afirmat aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici