Soacra lui Sarkozy: "I se taie picioarele" pentru a-l împiedica să revină în politică

Soacra lui Nicolas Sarkozy, Marisa Bruni Tedeschi, s-a declarat miercuri scandalizată de ceea ce ea consideră o campanie care are scopul să-i "taie picioarele" fostului preşedinte francez pentru a-l împiedica să revină la conducerea dreptei franceze.

129 afișări
Imaginea articolului Soacra lui Sarkozy: "I se taie picioarele" pentru a-l împiedica să revină în politică

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Într-un interviu pentru cotidianul italian La Stampa, mama Carlei Bruni apreciază că "adevăratul scandal este această lovitură de teatru, modul şi momentul alese pentru aceste acuzaţii împotriva lui Nicolas".

"În mod straniu, această anchetă apare (tocmai) acum (...). Momentul ales exprimă o dorinţă de vendetta (răzbunare), fără să se ţină cont că noi suntem pregătiţi cu toţii să băgăm mâna în foc în privinţa corectitudinii lui morale. Suntem cei mai apropiaţi de el, suntem scandalizaţi", a adăugat soacra italiană a fostului şef de stat francez arestat preventiv şi inculpat pentru corupţie.

"Este momentul potrivit să i se taie picioarele pentru totodeauna. Este evident că cariera lui politică nu se va opri aici (...). Iniţiativa justiţiei apare chiar în momentul în care se creează condiţiile revenirii lui la conducerea UMP", dreapta franceză, a adăugat ea.

Sarkozy a fost inculpat în noaptea de marţi spre miercuri pentru corupţie şi trafic de inflluenţă active, o măsură spectaculoasă, în momentul în care toată lumea se gândeşte la revenirea sa pe scena politică.

Corupţia şi traficul de influenţă sunt infracţiuni pasibile de pedepse care pot merge până la zece ani de închisoare.

La originea cazului care-i creează noi probleme de ordin juridic lui Nicolas Sarkozy se află plasarea sa sub ascultare, în septembrie 2013, în ancheta cu privire la acuzaţii - până în prezent nesusţinute cu probe - referitoare la finanţarea din Libia, de către fostul dictator Muammar Kadhafi, a campaniei sale victorioase în alegerile prezienţiale din 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici