Soarta membrilor familiei lui Kadhafi după revoltele din Libia

Membrii familiei lui Muammar Kadhafi, ucis joi în apropiere de Sirt, sunt fie morţi, fie au fugit din ţară, în Algeria sau Niger, singurii despre a căror soartă nu există informaţii sigure fiind fiul său Seif al-Islam, prima lui soţie şi o fiică adoptată, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

1535 afișări
Imaginea articolului Soarta membrilor familiei lui Kadhafi după revoltele din Libia

Soarta membrilor familiei lui Kadhafi după revoltele din Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MOHAMMED, 41 de ani, fugit în Algeria

Singurul copil al lui Kadhafi cu prima sa soţie, Mohammed a condus Comitetul Olimpic Libian şi a fost preşedintele General Post şi companiei Telecom, care operau reţeaua de telefonie mobilă şi cea de comunicaţii prin satelit. El a fugit în Algeria, după cucerirea capitalei Tripoli de către rebeli.

SEIF AL-ISLAM, 39 de ani, rănit

Fiul favorit al colonelului Muammar Kadhafi şi cel mai mare dintre copiii pe care acesta i-a avut cu cea de-a doua soţie, el a fost educat la Londra şi Viena şi era un cunoscut playboy. Rebelii susţin că l-au capturat după cucerirea Tripoli dar acesta a reuşit să scape. Joi, acesta ar fi reuşit să fugă din Sirt într-un convoi format din trei vehicule blindate, iar rebelii l-ar fi capturat la Zlitan, unde primea îngrijiri după ce şi-ar fi pierdut ambele braţe în urme unei explozii. Oficialii din cadrul serviciilor de informaţii au confirmat capturarea lui Seif al-Islam de către revoluţionari, potrivit Al-Arabiya. Aceştia afirmă că imagini cu el vor fi date publicităţii în curând. Seif al-Islam este căutat de Curtea Penală Internaţională pentru crime împotriva umanităţii.

SAADI, 38 de ani, fugit în Niger

Fost fotbalist, el a jucat în prima ligă din Italia, a condus federaţia de fotbal a Libiei şi a investit milioane de euro în industria de film a ţării. El a fugit în Niger în septembrie.

HANNIBAL, 36 de ani, fugit în Algeria

Violent şi abuziv, Hannibal a fost acuzat că şi-a bătut prietena însărcinată la Paris în 2005 şi a fost arestat pentru agresarea a doi angajaţi într-un hotel din Geneva, dar s-a întors în Libia după ce a fost eliberat pe cauţiune. El a condus Compania naţională de transport maritim din Libia, care controla exporturile de petrol ale ţării. Hannibal a fugit în Algeria împreună cu fratele său Mohammed în august.

MUTASSIM, în vârstă de 34 de ani, ucis

Locotenent-colonel în armata libiană, Mutassim a fugit în Egipt după ce a organizat o lovitură de stat eşuată împotriva tatălui său. El a fost iertat şi a revenit de partea lui Kadahfi, devenind consilier pentru securitate naţională. El a fost ucis într-un asalt la Sirt, potrivit oficialilor din cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie, deşi există informaţii contradictorii privind capturarea lui în viaţă.

Vezi cum Mutassim Kadhafi a fumat o ultimă ţigară înainte de a fi executat - VIDEO

FATIHA, vârstă necunoscută

Prima soţie a lui Muammar Kadhafi, profesoarea Fatiha al-Nuri, cu care fostul lider libian a fost căsătorit mai puţin de un an, nu se ştie unde se află. Ea nu s-ar fi întâlnit niciodată cu Kadhafi până în ziua nunţii. Cuplul are un fiu, Mohammed, dar s-a separat după şase luni, în 1970.

AYSHA, 34 de ani, fugită în Algeria

Supranumită Claudia Schiffer a Africii de Nord, frumoasa fiică a lui Kadhafi a condus mitingurile susţinătorilor tatălui său la Tripoli. Educată în Occident şi avocat de profesie, ea a făcut parte din echipa care l-a apărat pe Saddam Hussein. Ea a fugit în Algeria împreună cu mama sa, Safiyah, şi cu fraţii Mohammed şi Hannibal în august şi a născut la scurt timp după aceea.

SEIF AL-ARAB, 29 de ani, mort

Un adevărat playboy, el a fost arestat de două ori în Germania pentru atacarea unui gardian de la un club de noapte şi pentru zgomotul excesiv scos de maşina sa Ferrari F430, în timp ce studia la Munchen. Acuzaţiile au fost ridicate, procurorii decizând că procesul nu este în interesul naţional. El a fost ucis în timpul unui raid al NATO asupra complexului lui Kadhafi în aprilie.

KHAMIS, 28 de ani, mort

Cel mai mic dintre fiii lui Kahdafi conducea propria sa unitate armată, Brigada Khamis, recunoscută pentru tortură şi intimidare. El a fost ucis într-o luptă în timpul cuceririi Tripoli de către rebeli.

SAFIYAH, 60 de ani, fugită în Algeria

Infirmiera Safiyah Farkash al-Baraasi s-a întâlnit cu Kadahfi când acesta a suferit o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea apendicelui, în 1969, şi a rămas căsătorită cu el timp de 40 de ani. Ea este mama a şapte dintre cei opt copii biologici ai fostului lider libian. Cuplul a adoptat doi copii, un fiu şi o fiică. Pasionată de cumpărături, Safiyah a folosit avionul privat al lu Kadhafi pentru a merge la cumpărături în Europa şi avea o linie aeriană privată Buraq Air. Averea ei a fost estimată la peste 20 de miliarde de euro, inclusiv 20 de tone aur. Ea a fugit în Algeria cu fiica sa Aysha, în august.

HANA, aproximativ 25 de ani

Kadhafi susţine că fiica sa adoptată Hana a fost ucisă în 1986, într-un atac aerian american, dar în august au apărut informaţii potrivit cărora ea ar fi în viaţă şi ar fi devenit medic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici