ŞOCANT: O femeie condamnată pentru vrăjitorie a fost decapitată în Arabia Saudită

O femeie condamnată la moarte pentru vrăjitorie a fost decapitată luni, în Arabia Saudită. "Amina bent Abdelhalim Nassar a fost executată în provincia nordică Jawf", a declarat Ministrul de Interne al Arabiei Saudite, citat de agenţia de presă Spa.

432 afișări
Imaginea articolului ŞOCANT: O femeie condamnată pentru vrăjitorie a fost decapitată în Arabia Saudită

ŞOCANT: O femeie condamnată pentru vrăjitorie a fost decapitată în Arabia Saudită (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Publimedia)

Vrăjitoria este o practică strict interzisă în ţările islamice, Arabia Saudită fiind recunoscută pentru stricteţea legilor şi pedepsele dure.

Această decapitare ridică numărul execuţiilor la 73, înregistrate începând cu ianuarie, în această ţară.

Amnesty International a indicat, în septembrie, că numărul execuţiilor a crescut alarmant. O organizaţie pentru apărarea drepturilor omului arată că pe lista condamnaţilor la moarte sunt 140 de persoane care aşteaptă executarea sentinţei.

Conform AI, 27 de persoane au fost executate în 2010 în această ţară ultra-conservatoare, 67 în 2009 şi 102 în 2008.

Violul, crima, apostazia, jaful armat, traficul de droguri reprezintă infracţiuni sancţionabile cu pedeapsa capitală în Arabia Saudită, unde legea islamică, Sharia, este respectată cu stricteţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici