Şoferii greci de camion extind blocada la graniţa cu Bulgaria

Şoferii de camion greci au extins vineri blocada la graniţa cu Bulgaria, într-un protest faţă de reglementările legale privind imigraţia ilegală, blocând complet transporturile de mărfuri, pentru a doua oară în decurs de o lună.

92 afișări
Imaginea articolului Şoferii greci de camion extind blocada la graniţa cu Bulgaria

Şoferii greci de camion extind blocada la graniţa cu Bulgaria (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Şoferii, care au intrat în grevă şi protestează şi în principalele două porturi de legătură cu Italia, cer ca autorităţile să aplice mai strict legea, pentru a-i împiedica pe imigranţii clandestini să se ascundă în camioanele care se îmbarcă pe feriboturi.

La punctul de graniţă Promahonas, unde se află peste 40 de camioane, nu mai este permis decât traficul de pasageri, a anunţat poliţia elenă.

În cursul zilei de joi, şoferii de camion au blocat transportul de mărfuri la principalul punct de trecere către Macedonia şi în porturile Patras şi Igumenitsa. Vineri, ei au ridicat blocada, dar au anunţat că vehiculele lor vor rămâne în zonă şi vor bloca din nou accesul dacă revendicările lor nu vor fi satisfăcute.

Ministerul Transporturilor a precizat că ia deja măsuri pentru intensificarea controalelor şi a avertizat că protestele expun Grecia criticilor venite din partea celorlalte state membre UE.

Bulgaria a sesizat în ianuarie Uniunea Europeană, după ce punctul de trecere Promahontas a fost blocat mai mult de două săptămâni de fermierii care cereau creşterea preţurilor la produsele agricole, blocând cu zeci de camioane ambele părţi ale graniţei.

Citeşte şi

Fermierii greci au deschis temporar punctele de trecere cu Bulgaria

Nouă tiruri de marfă româneşti, blocate la frontiera bulgaro-elenă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici