Video Soldaţii ruşi dintr-o unitate militară, hrăniţi cu mâncare pentru câini

Soldaţii ruşi dintr-o unitate militară erau hrăniţi cu conserve pentru câini, un ofiţer adresându-se pe internet conducerii pentru a denunţa abuzurile din unitatea sa din Vladivostok.

1711 afișări

"Conservele de vită pentru soldaţi au fost înlocuite cu conserve pentru câini", arăta comandantul Igor Matveiev, într-un material video filmat în depozitul cu produse alimentare din unitatea sa, postat pe Youtube.

Matveiev a denunţat şi "prezenţa ilegală" a muncitorilor clandestini de origine chineză pe teritoriul unităţii, găzduiţi într-un garaj, cerând preşedintelui Dmitri Medvedev şi premierului Vladimir Putin să ia măsuri.

Comandamentul regional al armatei a recunoscut că au existat "nereguli", dar a precizat că acestea au dispărut înainte de difuzarea mesajului video iar vinovaţii au fost pedepsiţi.

"Muncitorii străini care s-au ocupat de reconstrucţia cazărmii (...) au obţinut autorizaţiile necesare. Conservele erau destinate câinilor din unitate, dar erau depozitate în depozitul de produse alimentare împreună cu cele destinate soldaţilor", a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al comandamentului, citat de agenţia RIA Novosti.

Comandantul Igor Matveiev a fost pus în rezervă în 12 mai, "pentru încălcarea sistematică a disciplinei militare", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Parchetul Militar Regional a precizat, la rândul său, că anchetează presupusele abuzuri comise în această unitate. Corupţia şi abuzurile sunt prezente pe scară largă în cadrul forţelor de ordine şi ale armatei ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici