Soluţia politică este "singura cale" posibilă în Siria, apreciază delegaţia chineză la G20

O soluţie politică este "singura cale" posibilă de soluţionare a conflictului sirian, a declarat joi Qin Gang, un purtător de cuvânt al delegaţiei chineze la G20.

205 afișări
Imaginea articolului Soluţia politică este "singura cale" posibilă în Siria, apreciază delegaţia chineză la G20

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul chinez Xi Jinping (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia actuală arată că soluţia politică este singura cale" posibilă de soluţionare a crizei, a declarat el în prima zi a summitului G20 la Sankt Petersburg, unde Statele Unite şi Franţa, principalii promotori ai unei intervenţii militare în Siria, încearcă să convingă alte ţări să li se ralieze.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, în cadrul întâlnirii lor bilaterale, joi, preşedinţi chinez Xi Jinping şi rus Vladimir Putin, care blochează la ONU o intervenţie militară, nu au vorbit despre criza siriană.

"China se opune ca oricine să utilizeze armele chimice", a adăugat el, în contextul în care occidentalii consideră că nu există vreo îndoială că regimul sirian, ci nu rebelii, a efectuat atacul chimic de la 21 august, care a provocat decizia americană de pregătire a unei intervenţii.

"Concluziile anchetei" ONU cu privire la folosirea acestor arme chimice "vor reprezenta baza viitoarei etape" în cadrul dosarului, în opinia sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici