Soluţionarea conflictului din Ucraina prezintă un "interes vital" pentru Rusia, afirmă Putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi că soluţionarea conflictului din Ucraina prezintă un "interes vital" pentru Rusia, care este partea cea mai interesată de încetarea "vărsării de sânge", relatează agenţia RIA Novosti.

482 afișări
Imaginea articolului Soluţionarea conflictului din Ucraina prezintă un "interes vital" pentru Rusia, afirmă Putin

Soluţionarea conflictului din Ucraina prezintă un "interes vital" pentru Rusia, afirmă Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Soluţionarea conflictului din Ucraina prezintă un interes vital pentru Rusia din mai multe motive", a afirmat Putin.

"Nu cred că în afară de Rusia şi însăşi Ucraina există o parte atât de mult interesată de încetarea vărsării de sânge şi de soluţionarea conflictului în zonă", a declarat preşedintele rus, subliniind că insurgenţii şi Kievul ar trebui să iniţieze cât mai curând un dialog.

De asemenea, Putin a subliniat că Rusia "susţine ideea de a oferi Ucrainei un ajutor financiar, însă nu oligarhiei şi hoţilor, ci poporului acestei ţări".

Recent, Statele Unite şi Uniunea Europeană au decis să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei, pe care o acuză că destabilizează situaţia din estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici