Sondaj electoral din Marea Britanie: unde se poziţionează Partidul Conservator şi Partidul Laburist

  • Partidul Conservator revine în preferinţele votanţilor britanici.
  • Premierul Boris Johnson nu este însă favorit pentru realegere din cauza problemelor de etică cu care se confruntă.
1846 afișări
Imaginea articolului Sondaj electoral din Marea Britanie: unde se poziţionează Partidul Conservator şi Partidul Laburist

Sondaj electoral din Marea Britanie: unde se poziţionează Partidul Conservator şi Partidul Laburist

Partidul Conservator al Marii Britanii şi-a recuperat o parte din procentele pierdute faţă de Partidul Laburist conform unui sondaj de opinie, raportează Reuters.

Dar evaluările  premierului Boris Johnson rămân negative pentru că se confruntă cu probleme de etică precum strângerea de fonduri secrete pentru renovarea apartamentului său. 

Compania de sondaje Opinium a declarat că ratingul  laburiştilor a fost de 39% într-un sondaj din 5-7 ianuarie, neschimbat de la sfârşitul lunii decembrie, în timp ce sprijinul pentru conservatori a crescut cu 2 puncte procentuale la 34%. Liberal-democraţii au 11%, iar Partidul Verzilor a ajuns la  5%.

Marea Britanie urmează să organizeze alegerile legislative până în 2024. Dar Johnson, care în decembrie 2019 a câştigat cea mai mare majoritate parlamentară a conservatorilor din 1987, se confruntă cu un test electoral în mai 2022  când vor avea loc alegeri municipale.

Sondajul de pe Bloomberg de pe 25 decembrie 2021 arăta că Partidul Laburist avea 40% în vreme ce Partidul Conservator avea 32%.

Sondajul de pe Politico din 3 ianuarie 2022 arăta că laburiştii aveau 39%, iar conservatorii 34%, fiind în creştere după ce popularitatea acestora a  scăzut din noiembrie 2021. Popularitatea Partidului Liberal-Democrat a crescut atunci la 10%  

Cota netă de încredere în Boris Johnson în sondajul Opinium a fost de minus 24%, având o creştere de la de minus 31% cât avea înainte de Crăciun. Actualul premier se află  cu mult în urma liderului Partidului Laburist, Keir Starmer, care are plus 3%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici