Sondaj: Marine Le Pen, pentru prima dată singură în fruntea barometrului Figaro Magazine

  • Marine Le Pen ocupă, pentru prima dată, primul loc în barometrul Figaro.
  • În aprilie 2010, ratingul său de viitor era de doar 14%, iar în prezent este de 40%, notează Le Figaro.
213 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Marine Le Pen, pentru prima dată singură în fruntea barometrului Figaro Magazine

Sondaj: Marine Le Pen, pentru prima dată singură în fruntea barometrului Figaro Magazine

Conform barometrului Figaro Magazine, această ascensiune vine pe fondul prezenţei Mitingului Naţional în peisajul politic francez. Cu toate acestea, Le Pen se află departe de scorurile obţinute de predecesorii săi. Michel Rocard, în 1988, a ocupat primul loc, cu o cotă de viitor de 70%. Édouard Balladur, în 1993, ajunsese până la 75%.

Cel mai important lucru pentru Marine Le Pen este să reuşească să îşi lărgească audienţa la toate categoriile de populaţie. Ea a făcut cele mai multe progrese în această lună, la fel ca Jordan Bardella, preşedintele Raliului Naţional, al treilea în clasament. Un alt fapt demn de remarcat este faptul că nepoata lui Marine Le Pen, Marion Maréchal, se instalează pe poziţia a patra.

Pe de altă parte, executivul este în dificultate. Efectul mediatic "wow" al numirii lui Gabriel Attal la Matignon nu a condus la rezultatul scontat. Cota de aprobare a acestuia porneşte de la 33%, puţin peste cea a lui Élisabeth Borne (30%), la acelaşi nivel cu cea a lui Jean Castex, fostul premier al Franţei.

Rachida Dati, creştere cu 5% în preferinţele celor de dreapta

Trecerea republicanilor la guvernare nu i-a fost fatală noului ministru al Culturii, Rachida Dati. Aceasta creşte în barometru, mai ales în rândul simpatizanţilor de dreapta, cu 5%, ajungând la 35%. Şi cei de stânga par să aprecieze această trecere dinspre opoziţie spre majoritate.

Anne Hidalgo, creştere cu 2% în sondaje

Conducerea Parisului pare uşurată de numirea în guvern a rivalei sale Rachida Dati. Primarul Anne Hidalgo se redresează cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice, care vor marca o pauză în mandatul său şi după care va începe următoarea campanie pentru alegerile municipale din 2026.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici