SONDAJ: Opt din zece olandezi vor ca frontierele să rămână închise pentru români şi bulgari

Opt din zece olandezi consideră că este necesar ca frontierele ţării lor să rămână închise pentru români şi bulgari anul viitor, potrivit unui sondaj Maurice de Hond pentru partidul socialist (PvdA).

817 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Opt din zece olandezi vor ca frontierele să rămână închise pentru români şi bulgari

SONDAJ: Opt din zece olandezi vor ca frontierele să rămână închise pentru români şi bulgari (Imagine: Shutterstock)

Potrivit ediţiei de marţi a ziarului Telegraaf, sondajul, efectuat pe un eşantion de 1.800 de persoane, relevă că 91% din susţinătorii VVD (la putere), 82% dintre cei ai PvdA şi toţi (100%) votanţii formaţiunii anti-migrare PVV vor ca frontierele Olandei să rămână închise.

Inclusiv 53% dintre susţinătorii formaţiunii liberal-democrate proeuropene D66 doresc menţinerea restricţiilor, potrivit sondajului, scrie site-ul DutcNews.nl.

Partidul socialist i-a cerut ministrului său pentru Afaceri Sociale şi Muncii Lodewijk Frans Asscher să adopte măsuri unilaterale pentru a se asigura menţinerea restricţiilor.

Deputatul socialist Paul Ulenbelt a declarat pentru Telegraaf că Asscher doar vorbeşte şi nu face nimic. Situaţia cu care se confruntă Olanda este "incredibil de iresponsabilă", a spus Ulenbelt, citat de ziar. Parlamentarii dezbat bugetul cu Asscher marţi şi miercuri.

Asscher a fost citat săptămâna trecută apreciind că îndemnurile Marii Britanii la limitarea migrării în cadrul UE sunt "potenţial interesante" şi că plănuieşte să le analizeze mai atent. Premierul britanic David Cameron a sugerat o serie de măsuri în vederea limitării migrării înăuntrul UE, în contextul anulării la 1 ianuarie a restricţiilor pe piaţa muncii impuse românilor şi bulgarilor.

Potrivit site-ului DutchNews.nl, ministrul olandez plănuieşte să ridice problema "impactului negativ" asupta libertăţii de mişcare provocat de către est-europeni la viitorul summit al liderilor UE, pe 9 decembrie. De asemenea, el lucrează la acorduri cu Polonia, România şi Bulgaria în vederea stopării exploatării muncitorilor provenind din aceste ţări.

Potrivit site-ului Nu.nl, creştin-democraţii (CDA) susţin, de asemenea, ideile premierului britanic David Cameron. Parlamentarul Pieter Heerma a declarat pentru site că venirea unor noi muncitori din Europa de Est va complica sarcina găsirii unui loc de muncă pentru cei aproximativ 700.000 de olandezi aflaţi în această situaţie. "Piaţa noastră a muncii are o parte naţională şi europeană", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici