SONDAJ: Premierul francez a coborât pe locul şase în topul personalităţilor politice. Cine ocupă primele poziţii ale clasamentului

Premierul francez Manuel Valls, care obţine 54 la sută din opiniile pozitive într-un sondaj Ifop/Paris Match publicat marţi, coboară de pe locul al doilea pe locul al şaselea în topul personalităţilor politice franceze, în decurs de o lună.

159 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Premierul francez a coborât pe locul şase în topul personalităţilor politice. Cine ocupă primele poziţii ale clasamentului

Manuel Valls (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a obţinut rezultate favorabile în anchete în urma atacurilor teroriste de la Paris, din ianuarie, Manuel Valls înregistrează acum o scădere de şase puncte procentuale faţă de luna trecută, obţinând 54 la sută din opiniile pozitive, relatează 24matins.fr.

Pe primul loc în topul personalităţilor politice se situează fostul premier Alain Juppe, cu 66 la sută din opiniile pozitive. El este urmat de liderul de centru Francois Bayrou (57%), fostul premier Laurent Fabius (55%), fostul şef de Guvern Jean-Pierre Raffarin (54%) şi primarul socialist din Lille, Martine Aubry (54%).

Preşedintele francez, Francois Hollande, a câştigat un singur punct procentual în raport cu sondajul de luna trecută şi se situează pe locul 24 în topul personalităţilor politice. Predecesorul său, Nicolas Sarkozy, coboară două trepte, pentru a se situa pe locul 22.

În ceea ce priveşte un eventual duel între Juppe şi Sarkozy, primarul din Bordeaux ar câştiga cu 61% în faţa fostului şef de stat, care ar obţine 34 de procente. În schimb, dintre simpatizanţii partidului de dreapta UMP, 62% îl susţin pe Sarkozy şi doar 38% pe Juppe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici