Sora lui Kim Jong-un avertizează SUA. Ce trebuie să facă americanii, „dacă vor să doarmă în pace în următorii patru ani”

  • Tensiunile între Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii se menţin la cote ridicate.
  • Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a avertizat SUA să nu „provoace duhoare”.
  • Aceasta a criticat Statele Unite şi Coreea de Sud pentru desfăşurarea de exerciţii militare comune.
  • Preşedintele american Joe Biden va prezenta curând politica SUA faţă de Coreea de Nord.
11038 afișări
Imaginea articolului Sora lui Kim Jong-un avertizează SUA. Ce trebuie să facă americanii, „dacă vor să doarmă în pace în următorii patru ani”

FOTO: Kim Yo-jong. Sursa: Profimedia

Sora dictatorului Kim Jong-un, omul politic Kim Yo-jong, a criticat SUA şi Coreea de Sud pentru desfăşurarea de exerciţii militare comune, scrie BBC. Comentariile au fost lansate în media de stat nord-coreeană cu o zi înainte de sosirea oficialilor americani la Seul.

Deşi guvernul SUA a declarat că încearcă de săptămâni întregi stabilirea de contacte diplomatice cu Republica Populară Democrată Coreeană, subiectul nu a fost abordat nici de data aceasta. În schimb, Kim Yo-jong a oferit un „sfat” administraţiei americane, cuvintele sale fiind publicate în ziarul oficial Rodong Sinmun: 
 
„Vreau să-i transmit un sfat noii administraţii a Statelor Unite, care se zbate să răspândească miros de praf de puşcă pe pământul nostru, de peste ocean. Dacă vor să doarmă în pace în următorii patru ani, ar fi bine să se abţină de la a provoca duhoare, în primul rând".
 
Sora mai mică a liderului Kim Jong-un a reiterat opoziţia ţării sale faţă de exerciţiile militare comune, privite de Coreea de Nord drept pregătiri pentru o viitoare invazie. „Guvernul sud-coreean a ales din nou «Marşul războiului», «Marşul crizei»”.
 
Laura Bicker, corespondent BBC la Seul, a comentat situaţia, afirmând că o astfel de reacţie era de aşteptat.
 
„Coreea de Nord reacţionează de obicei atunci când Coreea de Sud şi SUA desfăşoară exerciţii militare comune. Uneori, sub forma unui test de rachetă. Cu alte ocazii, precum acesta de faţă, răspunde la aşa-numitele «jocuri de război» cu o cascadă de cuvinte furioase”, spune jurnalista. 
 
„În ultima vreme, Kim Yo-jong este câinele de atac favorit al fratelui său, iar ultimele declaraţii nu fac excepţie. Prin remarcile sale, ea urmăreşte două ţinte: exerciţiile militare comune şi vizita la Seul a secretarului de stat american (Anthony Blinken n.r.) şi a şefului Apărării din SUA (Lloyd Austin n.r.)”.
 
Ambiţiile Coreei de Nord legate de dezvoltarea programului nuclear vor fi, cel mai probabil, o prioritate pe agenda oficialilor americani şi sud-coreeni, în timpul vizitei oficiale a delegaţilor SUA de săptămâna aceasta.

Relaţii tensioante între SUA şi Coreea de Nord

Relaţiile dintre SUA şi Coreea de Nord au încasat o lovitură puternică în 2017, când ţara asiatică a testat rachete cu rază lungă de acţiune, capabile să lovească oraşele americane. În ciuda raporturilor mai apropiate dintre liderul nord-coreean şi fostul preşedinte Donald Trump, tensiunile dintre cele două state se menţin la cote semnificative.
 
Joe Biden a anunţat deja o revizuire a politicii privind Coreea de Nord, mai multe detalii urmând să fie dezvăluite luna viitoare. În timpul campaniei electorale, preşedintele actual al Statelor Unite l-a numit pe Kim Jong-un „tâlhar” şi a insistat asupra dezarmării nucleare a Coreei de Nord.
 
Phenianul nu l-a recunoscut încă pe Joe Biden drept preşedinte în funcţie al Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici