Sora lui Kim Jong-un entuziasmată de un cadou primit de fratele său de la Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a folosit o limuzină rusească de lux dăruită de preşedintele Vladimir Putin, a declarat sâmbătă sora lui Kim, lăudând "funcţia specială" a maşinii şi aprofundarea legăturilor bilaterale dintre cele două ţări.

1612 afișări
Imaginea articolului Sora lui Kim Jong-un entuziasmată de un cadou primit de fratele său de la Putin

Sora lui Kim Jong-un entuziasmată de un cadou primit de fratele său de la Putin

În februarie, Putin i-a trimis lui Kim o limuzină de lux Aurus Senat, pe care i-a arătat-o liderului nord-coreean atunci când s-au întâlnit pentru un summit în Rusia în septembrie. Observatorii au declarat că acest transport a încălcat o rezoluţie a Naţiunilor Unite menită să preseze Nordul să renunţe la programul său de arme nucleare, interzicând furnizarea de articole de lux către Coreea de Nord.
 
Într-o declaraţie transmisă de mass-media de stat, sora lui Kim şi oficial de rang înalt, Kim Yo Jong, a declarat că fratele ei a folosit acea limuzină pentru prima dată în timpul unui eveniment de vineri.
 
"Funcţia specială a maşinii private este perfectă şi se poate avea încredere deplină în ea. Folosirea de către Kim Jong Un a maşinii private trimisă de preşedintele Federaţiei Ruse drept cadou este o dovadă clară a prieteniei Coreea de Nord-Rusia, care se dezvoltă într-un mod cuprinzător pe o nouă etapă înaltă", a declarat Kim Yo Jong,
 
Potrivit presei de stat ruse, Aurus a fost prima marcă de maşini de lux din Rusia.
 
Kim Jong Un, în vârstă de 40 de ani, posedă o colecţie de maşini de lux de fabricaţie străină despre care se crede că au fost introduse ilegal în ţara sa. În timpul vizitei sale în Rusia, el a călătorit între locurile de întâlnire într-o limuzină Maybach care a fost adusă cu el într-unul dintre vagoanele sale speciale de tren. Alte limuzine pe care se pare că le-a folosit includ un Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard şi un Maybach S62.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici