Sosia lui Kim Jong-Il: Mă simt gol, ca şi cum o parte din mine a murit. Povestea bărbatului din umbra liderului nord-coreean - FOTO

Moartea lui Kim Jong-Il a dus la lăsarea fără loc de muncă a unui bărbat care a fost în umbra liderului nord-coreean timp de mai bine de zece ani.

6032 afișări
Imaginea articolului Sosia lui Kim Jong-Il: Mă simt gol, ca şi cum o parte din mine a murit. Povestea bărbatului din umbra liderului nord-coreean - FOTO

Sosia lui Kim Jong-Il: Mă simt gol, ca şi cum o parte din mine a murit. Povestea bărbatului din umbra liderului nord-coreean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kim Young-Sik este sosia din Coreea de Sud a liderului nord-coreean care a decedat pe 17 decembrie, iar în prezent acesta afirmă că odată cu Kim Jong-Il a murit şi o parte din persoana sa, scrie theaustralian.com.au.

Bărbatul a fost timp de mai bine de zece ani sosia liderului comunist. În acest timp, Kim Young-Sik a avut parte de experienţe inedite, apărând într-un film, într-o reclamă la ciocolată şi în emisiuni de televiziune, fiind blestemat pe stradă şi făcând cu mâna mulţimii.

"Mă simt gol, ca şi cum o parte din mine a murit. Oamenii încearcă să mă consoleze, spunând că unele personalităţi devin mai cunoscute după moarte, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla cu Kim", a spus bărbatul.

Bărbatul, care are doi copii şi are un magazin de gravură în Seul, a mărturisit că a intrat în rolul sosiei lui Kim Jong-Il din întâmplare, când, având părul încurcat după duş, cineva i-a spus că seamănă cu liderul nord-coreean.

Cariera sa a început să aibă succes în anii 1990, când liderul sud-coreea Kim Dae-Jung a început politica de reconciliere cu Coreea de Nord. În timpul apariţiilor sale, Kim Young-Sik a avut întâlniri cu celebrităţi şi cu lideri ai lumii ca George W. Bush şi Vladimir Putin, sau măcar cu sosii ale acestora.

Păstrarea asemănărilor cu liderul nord-coreean necesită însă muncă. Kim Young-Sik îşi face părul permanent o dată la trei luni şi a ţinut chiar şi dietă atunci când liderul a slăbit, după atacul de cord din 2008.

Bărbatul are patru costume lucrate în stilul celor purtate de Kim Jong-Il şi cinci perechi de pantofi.

"Înainte purtam costumele în fiecare zi, însă acum le port doar când sunt invitat la un eveniment pentru a apărea drept Kim Jong-Il. Este păcat că nu voi mai avea ocazia să le port", a declarat bărbatul.

Kim Young-Sik regretă că nu a avut ocazia să îl întâlnească pe adevăratul lider sau să viziteze Coreea de Nord, care i-a respins cererile de viză.

"Kim a fost un mare om, deşi a fost un dictator. A construit o ţară cum nu mai este alta în lume", a declarat sosia liderului nord-coreean.

Liderul nord-coreean Kim Jong-il, care avea probleme de sănătate de mai mulţi ani, a murit la 17 decembrie, iar fiul său Kim Jong-un a fost desemnat pentru a-i succede.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici