Soţia bărbatului accidentat mortal de maşina ambasadei române în Singapore a angajat un avocat

Soţia bărbatului mort într-un accident provocat în decembrie de o maşină a ambasadei române în Singapore, Yenny Young, a angajat un proeminent avocat, Subhas Anandan, specializat în drept penal, relatează Straits Times, în ediţia electronică de duminică.

23 afișări
Imaginea articolului Soţia bărbatului accidentat mortal de maşina ambasadei române în Singapore a angajat un avocat

Soţia bărbatului accidentat mortal de maşina ambasadei române în Singapore a angajat un avocat (Imagine: carforum.com)

Avocatul a declarat că a acceptat să preia cazul când Young l-a rugat să facă "ceea ce se poate" pentru a o ajuta. "Astfel, m-am gândit să o ajut", a afirmat el, adăugând că intenţionează să facă acest lucru pro bono.

La 15 decembrie, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, în jurul orei locale 03.10, la Bukit Panjang. Soţul lui Young, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost răniţi.

Diplomatul Silviu Ionescu, care rămâne suspect în acest caz, potrivit presei din Singapore, a raportat poliţiei că maşina fusese furată, iar în prezent se află în România.

Young a declarat anterior că se întreabă cum vor asigura autorităţile române un proces corespunzător dacă toţi martorii accidentului se află în Singapore. "Să nu-mi spuneţi că autorităţile române sunt dispuse să îi transporte cu avionul în România pentru a merge la tribunal", a subliniat ea.

Ministerul român al Afacerilor Externe a solicitat, la 5 ianuarie, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să investigheze accidentul şi a decis de asemenea rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri a.i. în Singapore, pentru a sprijini derularea anchetei de către organele judiciare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici