Soţia fostului preşedinte mexican Felipe Calderon va candida la prezidenţiale în 2018

Fosta Primă Doamnă a Mexicului Margarita Zavala a anunţat că va încerca să repete succesul soţului său Felipe Calderon, candidând la preşedinţie în 2018, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

69 afișări
Imaginea articolului Soţia fostului preşedinte mexican Felipe Calderon va candida la prezidenţiale în 2018

Soţia fostului preşedinte mexican Felipe Calderon va candida la prezidenţiale în 2018 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Soţia în vârstă de 47 de ani a fostului preşedinte Felipe Calderon, care a fost la putere în perioada 2006-2012, şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţialele din 2018, într-o înregistrare video de două minute, postată pe Internet. Ea a afirmat că va depune eforturi pentru a îmbunătăţi economia ţării şi statul de drept, subliniind că există un "decalaj uriaş între politicieni şi cetăţeni".

"Reconcilierea cu opinia publică este cea mai importantă sarcină pentru cei care vor să construiască un Mexic mai bun", a declarat ea.

Fost parlamentar din partea Partidului Acţiunea Naţională (PAN), Zavala a făcut un apel către întreg spectrul politic, lăsând deschisă posibilitatea de a candida ca independent.

"Voi crea, împreună cu poporul, o campanie naţională care va include, desigur, susţinătorii PAN, dar şi pe cei care au votat cu alte alternative politice şi pe cei care au încetat să mai creadă în partide", a adăugat ea.

Zavala a fost o Primă Doamnă populară în timpul mandatului soţului său, care a fost marcat de lupta împotriva cartelurilor de droguri violente, ce a condus la pierderea puterii de către partidul său.

Furia cetăţenilor faţă de impunitate, corupţia politică şi creşterea economică lentă au generat nemulţumiri privind guvernul succesorului lui Calderon, preşedintele Enrique Pena Nieto.

Dacă Margarita Zavala va avea succes în campania sa, ea va deveni prima femeie preşedinte al Mexicului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici