Soţia unui lider al talibanilor din Pakistan, ucisă într-un atac cu rachete al SUA

Una dintre soţiile liderului talibanilor pakistanezi Baitullah Mehsud a fost ucisă miercuri într-un atac american cu rachete în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, au anunţat membrii familiei sale şi oficiali din cadrul forţelor de securitate.

13 afișări
Imaginea articolului Soţia unui lider al talibanilor din Pakistan, ucisă într-un atac cu rachete al SUA

Soţia unui lider al talibanilor din Pakistan, ucisă într-un atac cu rachete al SUA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Dispunem de informaţii confirmate potrivit cărora soţia lui Baitullah Mehsud a fost ucisă în timpul acestui atac cu avioane americane fără pilot", a declarat un oficial din Waziristanul de Sud, unde a avut loc atacul.

Waziristanul de Sud, un district tribal situat la frontiera cu Afganistanul, este un fief al Mişcării Talibanilor Pakistanezi (TTP) condusă de Baitullah Medsud.

"Administraţia Waziristanului de Sud a confirmat că fiica lui Ikram-ud-Din şi soţia lui Baitullah Medsud a murit în atacul cu rachetă", a confirmat un oficial din cadrul serviciilor pakistaneze de securitate.

Atacul îl viza direct pe Baitullah Mehsud, a adăugat el, fără a menţiona dacă liderul talibanilor se afla la faţa locului în momentul raidului.

Washingtonul a oferit o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea lui Baitullah Mehsud, mort sau în viaţă, în vreme ce Islamabadul a promis 615.000 de dolari.

Liderul talibanilor este acuzat că ar fi organizat cele mai multe atentate violente comise în ultimii doi ani şi soldate în total cu moartea 2.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici