SpaceX a lansat racheta Falcon 9 pentru o misiune secretă a guvernului SUA

  • SpaceX a lansat cu succes Falcon 9
  • NORL -108 este o misiune de securitate naţională
  • Misiunea este concepută pentru a oferi informaţii către Departamentul Apărării al SUA
2901 afișări
Imaginea articolului SpaceX a lansat racheta Falcon 9 pentru o misiune secretă a guvernului SUA

SpaceX a lansat racheta Falcon 9 pentru o misiune secretă a guvernului SUA

SpaceX a lansat sâmbătă Falcon 9, o misiune clasificată pentru Biroul Naţional de Recunoaştere (NRO). Lansarea a avut loc de la complexul de lansare spaţială 39 de la Kennedy Space Center, Florida.

Aproximativ opt minute de la lansare, o parte din Falcon 9 s-a întors în zona de debarcare 1 a Cape Canaveral, marcând cea de-a 70-a recuperare cu succes a unui amplificator în prima etapă.

Lansarea a fost iniţial programată pe 17 decembrie, dar a fost amânată cu mai puţin de două minute înainte de decolare.

Decizia de amânare a fost luată din cauza unei erori la citirea senzorului de înaltă presiune în rezervorul de oxigen lichid din stadiul superior.

Aceasta a fost a doua lansare a SpaceX pentru NRO. Primul a fost NROL-76 care a zburat pe un Falcon 9 în mai 2017.

NRO construieşte şi operează sateliţii spion ai guvernului SUA. Misiunea NROL-108 şi orbita finală pe care ajunge Falcon9 sunt clasificate. Webcast-ul SpaceX s-a încheiat la aproximativ opt minute după decolare şi nu a arătat a doua etapă a misiunii.

Deşi NROL-108 este o misiune a guvernului SUA, aceasta a fost o lansare achiziţionată comercial şi nu face parte din programul de lansare spaţială de securitate naţională a Forţei Spaţiale SUA.

Aşa a fost şi cazul NROL-76 în 2017.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici