Spaima teroriştilor. Bomba „ninja” a fost folosită pentru a doua oară în doar câteva zile | VIDEO

Un sistem de rachete AGM-114 Hellfire modificat a fost folosit pentru a doua oară în câteva zile în nord-vestul Siriei împotriva unui vehicul aparţinând unor islamişti, informează site-ul thedrive.com.

11504 afișări
Imaginea articolului Spaima teroriştilor. Bomba „ninja” a fost folosită pentru a doua oară în doar câteva zile | VIDEO

Racheta „cu săbii” a fost folosit pentru a doua oară în doar câteva zile

Acest atac a avut loc în apropiere de oraşul sirian Afrin.

Sistemul ar fi fost utilizat şi la începutul lunii decembrie în Siria, tot în acelaşi scop, iar prima utilizare documentată a acestuia s-a produs în 2017 împotriva unui lider Al-Qaida în vestul acestei ţări.

Rachetele de acest tip sunt variante modificate ale sistemului AGM-114 Hellfire şi sunt cunoscute şi sub denumirea de AGM-114R9X. Diferenţa faţă de sistemul clasic este aceea că cele modificate nu conţin explozibil, ci lovesc ţinta cu mai multe lame, asemănătoare cu nişte săbii, pentru a scădea cât mai mult posibilitatea apariţiei unor victime colaterale în urma atacurilor.

Nu există în acest moment detalii despre cine ar fi fost islamiştii vizaţi de acest ultim atac, însă, potrivit unor informaţii, trei persoane ar fi fost ucise după ce racheta a lovit autoturismul în care se aflau acestea.

The Drive notează că, cel mai probabil, acest tip de armă, numit şi bomba „ninja”, este utilizat de către forţele armate americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
siria,
terorism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici