Spania are parte de cea mai fierbinte primăvară înregistrată vreodată

Spania a avut parte de cea mai fierbinte primăvară înregistrată vreodată, cu temperaturi medii cu aproape 2 grade Celsius mai mari decât media, a anunţat miercuri agenţia naţională de meteorologie AEMET.

705 afișări
Imaginea articolului Spania are parte de cea mai fierbinte primăvară înregistrată vreodată

Spania are parte de cea mai fierbinte primăvară înregistrată vreodată

Ţara se confrunta deja cu o secetă catastrofală care a afectat agricultura, notează AFP.

"Primăvara anului 2023 a fost cea mai caldă primăvară înregistrată vreodată în Spania", a precizat sursa citată, referindu-se la o perioadă de trei luni care a început în luna martie.

Temperatura medie a fost de 14,2 grade Celsius (57,5 grade Fahrenheit), cu 1,8 grade peste medie, a precizat agenţia.

Valorile depăşesc cele din anul 1997, înregistrată ca cea mai caldă primăvară de până acum, cu 0,3 grade C.

La sfârşitul lunii aprilie, Spania a suferit un val de căldură major, cu temperaturi locale de până la 20 de grade mai mari decât media.

World Weather Attribution (WWA), ai cărui oameni de ştiinţă studiază legătura dintre fenomenele meteorologice extreme şi schimbările climatice, a calificat acest eveniment drept "excepţional".

Căldura extremă, care a cuprins Peninsula Iberică şi părţi din Africa de Nord, a dus temperaturile la maxime record pentru luna aprilie, mercurul atingând 38,8C în sudul Spaniei. Cu toate acestea, de la jumătatea lunii mai, seceta s-a atenuat uşor odată cu sosirea unei perioade ploioase neobişnuite pentru această perioadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici