Spania returnează Chinei pentru a doua oară kituri de testeare COVID-19 defecte

Spania a returnat kiturile de testare a coronavirusului comandate din China pentru a doua oară, după ce a anunţat că şi al doilea lot este de asemenea defect, potrivit Daily Mail.

7035 afișări
Imaginea articolului Spania returnează Chinei pentru a doua oară kituri de testeare COVID-19 defecte

Spania trimite pentru a doua oară înapoi teste coronavirus defecte fabricate în China

Noite kituri de testare au fost trimise de compania chineză Shenzhen Bioeasy pentru a înlocui primul lot de 58.000 de truse, pe care guvernul spaniol le-a considerat prea inexacte pentru a fi folosite pentru diagnosticarea pacienţilor. 

 

Ministerul Sănătăţii din Spania a confirmat miercuri că acum caută o rambursare de la Bioeasy pentru întreaga comandă de 640.000 de kituri de testare. 

Testele s-au dovedit a fi problematice, întrucât nu erau suficient de sensibile, ceea ce înseamnă că există o şansă ca acestea să nu detecteze Covid-19 la o persoană care a avut deja infecţia, relatează publicaţia  El Pais.

Potrivit publicaţiei, Bioeasy a trimis un eşantion al noilor kituri care au fost analizate la Institutul de Sănătate Carlos III din Madrid şi care s-au dovedit a fi defecte, ceea ce a determinat Spania să anuleze întreaga comandă. 

Din totalul de 640.000 de kituri de testare trimise de Bioeasy, Ministerul Sănătăţii spaniol a fost obligat să restituie 58.000 de ele la sfârşitul lunii martie. 

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, a anunţat la sfârşitul lunii trecute că a cumpărat în valoare de 467 de milioane de dolari material medical din China, inclusiv 950 de ventilatoare, 5,5 milioane de kituri de testare, 11 milioane de mănuşi şi mai mult de jumătate de miliard de măşti de protecţie. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici