Spania, sub Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă. Turiştii români sunt avertizaţi că vin ploi torenţiale, vijelii şi grindină

  • Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei.
  • Agenţia Meteorologică de Stat (AEMET) a emis Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru pentru miercuri şi joi.
  • MAE recomandă consultarea informaţiilor publice comunicate de autorităţile spaniole şi evitarea călătoriilor neesenţiale.
1062 afișări
Imaginea articolului Spania, sub Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă. Turiştii români sunt avertizaţi că vin ploi torenţiale, vijelii şi grindină

Potrivit MAE, AEMET a emis Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru intervalul 4 - 5 august.

Astfel, miercuri sunt valabile un Cod portocaliu de vijelii şi grindină pentru Catalonia, un Cod galben de ploi torenţiale (cu acumulări de precipitaţii de până la 20 mm/h) tot în Catalonia şi un Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) pentru Comunitatea Valenciană.

Pentru joi, 6 august, este anunţat un Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) pentru Comunitatea Andaluzia.

MAE recomandă consultarea în permanenţă a informaţiilor publice comunicate de autorităţile spaniole, evaluarea cu responsabilitate a oricăror deplasări şi evitarea călătoriilor neesenţiale.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca în caz de urgenţă să contacteze autorităţile competente apelând telefonul de urgenţă 112.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici