Spania trimite primul transport cu arme în Ucraina

Spania a anunţat că vineri va trimite 1.370 de lansatoare de grenade antitanc în Ucraina. Este o parte din primul transport de arme ofensive oferite ucrainenilor sub formă de ajutor în faţa invaziei ruseşti, anunţă CNN.

2052 afișări
Imaginea articolului Spania trimite primul transport cu arme în Ucraina

Transportul va mai include mitraliere şi 700.000 de elemente de muniţie, a spus Ministrul Apărării din Spania, Margarita Robles.

„Toate vor fi transportate cu avioane spaniole în Polonia, în apropierea graniţei, unde oficialii ucraineni vor primi transportul”, a declarat Robles pentru televiziunea spaniolă Antena 3 TV.

Robles a mai spus că armele „sunt foarte importante deoarece pot fi folosite chiar şi de oameni care nu au prea multă experienţă în utilizarea acestora.”

După câteva zile în care a transmis mesaje de solidaritate cu Ucraina şi după ce a trimis mai multe echipamente defensive, prim ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat că „Spania va livra rezistenţei ucrainene material militar de atac”.

Anunţul a fost făcut miercuri în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arme,
spania,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici