Spania va introduce un venit minim oferit de stat pentru un milion de familii

  • Guvernul spaniol va aproba un venit minim garantat pentru cetăţenii săraci.
  • Venitul minim garantat este un subiect intens discutat în lume şi pare a fi accelerat de pandemia de coronavirus.
  • Apoximativ un milion de familii vor beneficia de program, iar suma totală va fi între trei miliarde şi 3,5 miliarde de euro anual.
  • Ministrul spaniol al Economiei a precizat că dacă programul se va dovedi eficient va deveni permanent.
1072 afișări
Imaginea articolului Spania va introduce un venit minim oferit de stat pentru un milion de familii

Spania va deveni prima ţară europeană ce va introduce un program pentru un venit minim garantat. Programul va oferi familiilor sărace o suma de bani lunară.

Ministrul pentru Protecţie Socială din Spania, Jose Luis Escriva, a precizat luni că ministerul va aproba programul pe data de 26 mai, potrivit Reuters.

Escriva a spus că mai mult de 1 milion de familii vor beneficia de program, iar costul total va fi între 3 miliarde şi 3,5 miliarde de euro anual.

Ajutorul va fi acordat şi celor ce muncesc ca un plus, deoarece programul doreşte să încurajeze angajarea nu să ducă la scăderea acesteia.

În Scoţia guvernul cere introducerea venitului minim garantat ca un mecanism împotriva recesiunii care conform Băncii din Anglia va fi cea mai mare din istorie. Ministrul de Finanţe a anunţat că "este timpul" pentru un astfel de program.

Venitul minim garantat ar fi un venit minim garantat lunar de guvern fiecărui cetăţean indiferent de statutul financiar sau de faptul că este angajat sau nu. Guvernul din Marea Britanie nu susţine momentan un astfel de proiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici