Spaţiul aerian spaniol a fost redeschis. Situaţia va reveni la normal în 24 până la 48 de ore

Ministrul spaniol al Transporturilor, Jose Blanco, a anunţat sâmbătă că spaţiul aerian al ţării este de acum "deschis în totalitate" după greva controlorilor de trafic, care paralizează ţara de vineri seara, adăugând însă că abia în "24 până la 48 de ore" se va reveni la normal.

51 afișări
Imaginea articolului Spaţiul aerian spaniol a fost redeschis. Situaţia va reveni la normal în 24 până la 48 de ore

Spaţiul aerian spaniol a fost redeschis. Situaţia va reveni la normal în 24 până la 48 de ore (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, spaţiul aerian este deschis în totalitate", a declarat Blanco pentru postul de televiziune CNN+.

"În centrele de control şi turnuri este personal suficient pentru reluarea serviciului, sperăm că acest lucru va fi posibil în următoarele ore, deoarece aproape toţi controlorii au revenit la post în mod progresiv", a afirmat el pentru postul de radio Cadena Ser.

Cu puţin timp înainte, autoritatea pentru administrarea aeroporturilor (Aena) anunţase că două treimi din controlorii de trafic, respectiv 109 din 159 care erau de serviciu sâmbătă, şi-au reluat activitatea în jurul orei locale 15.00 (16.00 ora României), la aproape 24 de ore de la grevă.

Pe aeroportul din Barcelona, toţi controlorii care ar fi trebuit să lucreze au revenit la post, potrivit Aena.

La Madrid, aeroportul ar putea să se redeschidă începând cu ora 16.00 (17.00 ora României) la "30 la sută din capacitate", a precizat aceasta.

Aena estima sâmbătă după-amiază la aproximtiv 300.000 numărul pasagerilor afectaţi de această grevă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici