Spectacolul muncii de acasă. Ce s-a întâmplat atunci când membrii Parlamentului britanic s-au întâlnit pe Zoom

Parlamentul Marii Britanii a trecut prin multe momente istorice de-a lungul timpului. Însă, nu a trecut prin ceva atât de „bizar” precum spectacolul care a avut loc miercuri după-amiază, scrie CNN.

1430 afișări
Imaginea articolului Spectacolul muncii de acasă. Ce s-a întâmplat atunci când membrii Parlamentului britanic s-au întâlnit pe Zoom

Sursa foto: Twitter @SKinnock

Conexiuni slabe la internet, unghiuri dubioase ale camerelor video şi draperii care bat la ochi: Bun venit la Întrebările Prim-ministrului (PMQs) via Zoom!

Pentru prima oară în istorie, politicienii britanici au fost rugaţi să-şi ia la întrebări guvernanţi prin videoconferinţă, având în vedere că măsurile de distanţare socială au făcut ca faimoasele bănci verzi - de obicei pline cu peste 600 de parlamentari la fiecare sesiune - să rămână goale. 

În spaţiile ocupate de obicei de parlamentari puşi pe ceartă erau amplasate semne pentru a indica unde anume se poate aşeza în siguranţă cineva, deasupra parlamentarilor erau ecrane TV cu feţele celor care participau din afara Camerei Comunelor, iar galeria destinată presei era ocupată doar de 16 jurnalişti. 

Atunci când a venit momentul primei întrebări virtuale, în aer s-a simţit îngrijorarea celor prezenţi în timp ce Lindsay Hole, preşedintele Camerei Comunelor, a anunţat „David Mundell, nu am putut să ne conectăm”. Din fericire, acesta a fost singurul obstacol iar restul întrebărilor de la cei din afara Camerei au fost transmise fără alte probleme. 

Pentru restul sesiunii parlamentare, cei norocoşi au avut parte de imagini rare din camerele de zi, dormitoarele, birourile, dar şi nările parlametarilor britanici, scriu jurnaliştii de la CNN.

Utilizatorii de pe reţeaua socială Twitter au fost de-a dreptul „şocaţi” de faptul că unii politicieni au purtat costume, în ciuda faptului că lucrau de acasă, dar şi de alegerile lor de decoraţiuni interioare. Printre cele mai comentate aspecte au fost mingi de fotbal vintage, un dormitor care arată mai mult ca un hotel ieftin şi unghiul ciudat la care Stephen Kinnock, membru al Partidului Laburist, a ales să stea în faţa Ipad-ului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici