Spital din centrul oraşului Doneţk, atins de un tir de obuze - FOTO

Un spital a fost atins luni la prânz de un tir de obuze, în centrul oraşului Doneţk, situat în estul separatist al Ucrainei, au constatat jurnalişti AFP aflaţi la faţa locului.

240 afișări
Imaginea articolului Spital din centrul oraşului Doneţk, atins de un tir de obuze - FOTO

Spital din centrul oraşului Doneţk, atins de un tir de obuze - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Acest bombardament a rănit şase persoane - un medic şi cinci pacienţi -, potrivit "ministerului pentru situaţii de urgenţă" al "republicii" de la Doneţk.

Geamurile spitalului au fost sparte de impact, iar urmele tirurilor erau vizibile în faţa clădirii, potrivit jurnaliştilor de la faţa locului.

Bombardamentul, în cartierul Kalininski, a atins şi o universitate aflată peste drum de spital.

"Obuze au căzut pe fereastră. Printr-un miracol, cu 15 minute înainte, studenţii au ieşit din sală. Vă imaginaţi ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost încă înăuntru?", a declarat Larisa Poliakova, o reprezentantă a "ministerului educaţiei" al separatiştilor, prezentă în clădire.

"Nu există obiective strategice, nicio instalaţie militară. Nu înţeleg de ce trag aici. Sunt doar universităţi, un spital, magazine... Este departe de război", a adăugat ea.

Bombardamentul are loc pe fondul unei intensificări a violenţelor în estul Ucrainei, de aproximativ zece zile.

Confruntări armate intense au opus începând de joi şi până duminică seara armata ucraineană şi separatişti proruşi pe aeroportul din Doneţk. Noaptea de duminică spre luni şi dimineaţa de luni au fost marcate de o oarecare acalmie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici