Spitalul Al-Quds din oraşul Gaza nu mai este operaţional - Semiluna Roşie palestiniană

Semiluna Roşie palestiniană anunţă că spitalul din al-Quds "nu mai este operaţional”, deoarece a rămas fără combustibil şi energie electrică.

315 afișări
Imaginea articolului Spitalul Al-Quds din oraşul Gaza nu mai este operaţional - Semiluna Roşie palestiniană

Sursa foto: X/Twitter

Semiluna Roşie palestiniană precizează că personalul medical depune toate eforturile pentru a îngriji pacienţii şi răniţii, notează The Guardian.

Apelurile repetate pentru asistenţă internaţională urgentă, având în vedere asediul de o săptămână şi o pană de comunicare şi de internet de cinci zile, nu au avut succes. Spitalul a fost lăsat să se descurce singur sub bombardamentele israeliene continue, ceea ce reprezintă un risc grav pentru personalul medical, pacienţi şi civilii strămutaţi.

Criza umanitară din Gaza şi din regiunea de nord s-a agravat dramatic, odată cu escaladarea atacurilor militare israeliene.

Semiluna Roşie Palestiniană consideră comunitatea internaţională şi semnatarii celei de-a patra convenţii de la Geneva răspunzători pentru prăbuşirea completă a sistemului de sănătate şi pentru condiţiile umanitare dezastruoase care rezultă din aceasta.

Semiluna Roşie palestiniană afirma că tiruri de vineri ale soldaţilor de elită israelieni asupra spitalului Al-Quds din oraşul Gaza au provocat moartea unei persoane şi au rănit altele 20, în timp ce lupte intense între armata israeliană şi gruparea Hamas se dau în această zonă.

Israelul acuză Hamas că se foloseşte de spitale pentru a ataca şi a ascunde tuneluri. Hamas dezminte, afirmând că este gata să primească o "echipă internaţională" pentru investigaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici