Spitalul din SUA unde este tratat un american infectat cu Ebola a primit mesaje de ameninţare

Spitalul din Atlanta unde este tratat unul dintre americanii infectaţi cu Ebola şi care urmează să îl primească pe cel de-al doilea a cerut populaţiei să dea dovadă de compasiune după ce a primit "e-mailuri ameninţătoare" în care era întrebat de ce li s-a permis pacienţilor să se întoarcă în SUA.

351 afișări
Imaginea articolului Spitalul din SUA unde este tratat un american infectat cu Ebola a primit mesaje de ameninţare

Spitalul din SUA unde este tratat un american infectat cu Ebola a primit mesaje de ameninţare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Emory University Hospital aşteaptă sosirea lui Nancy Writebol la începutul acestei săptămâni. Ea va fi tratată într-o secţie izolată alături de doctorul Kent Brantly care a ajuns la spital la acest sfârşit de săptămână. Izolatorul de la Emory a fost construit pentru tratarea medicilor de la Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC, care îşi are sediul tot în Atlanta), care s-ar putea infecta accidental cu un virus mortal.

Oficialii se străduiesc să reasigure membrii comunităţii că prezenţa în oraş a celor doi americani infectaţi cu Ebola nu implică riscul unei epidemii pe teritoriul Statelor Unite.

"Sper că teama noastră de înţeles faţă de necunoscut nu va avea câştig de cauză în faţa compasiunii atunci când americani bolnavi se întorc în Statele Unite pentru a primi îngrijiri", a declarat medicul Tom Frieden, directorul CDC. El a precizat că agenţia a primit unei "e-mailuri ameninţătoare" şi aproximativ 100 de telefoane de la persoane care întrebau de ce sunt lăsaţi pe teritoriul Statelor Unite cei doi americani bolnavi.

Aceştia s-au infectat cu Ebola în timp ce lucrau la o clinică din Liberia.

Medicul Kent Brantly a fost primul care a fost adus în Statele Unite la bordul unei aeronave private pentru că a insistat ca singurul antitod disponibil la clinică să îi fie administrat lui Nancy Writebol. Aceeaşi aeronavă, dotată cu echipamentul necesar pentru izolarea pacientului de echipaj şi de personalul medical, a fost trimisă înapoi în Liberia pentru a o aduce pe Writebol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici