Spitalul rus în care a fost tratat Alexei Navalnîi transmite că opozantul nu a fost otrăvit

Reprezentanţii spitalului rus de stat în care a fost tratat liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, au transmis că nu au fost găsite urme de otravă în sistemul acestuia, relatează agenţiile de presă Reuters şi Interfax.

273 afișări
Imaginea articolului Spitalul rus în care a fost tratat Alexei Navalnîi transmite că opozantul nu a fost otrăvit

Spitalul rus în care a fost tratat Alexei Navalnîi transmite că opozantul nu a fost otrăvit

Aleksei Navalnîi a fost condamnat săptămâna trecută la 30 de zile de închisoare, pentru apeluri în sensul participării la proteste neautorizate.

Liderul opoziţiei a fost spitalizat sâmbătă şi duminică şi a afirmat că a fost otrăvit, opinie susţinută şi de către avocatul şi medicul său personal.

Navalnîi a cerut eliberarea anticipată, din raţiuni medicale, dar cererea sa a fost respinsă marţi de către un tribunal din Moscova.

Potrivit analizelor, acesta ar fi suferit o reacţie alergică, manifestată printr-o eczemă la nivelul părţii superioare a corpului, leziunii ale pielii şi secreţii oculare.

Navalnîi a primit miercuri o sentinţă de 30 de zile în închisoare după ce a cerut organizarea unor proteste neautorizate faţă de excluderea unor candidaţi ai opoziţiei din alegerile parlamentare.

Cel puţin 1.000 de persoane au fost reţinute în timpul protestelor faţă de excluderea unor candidaţi ai opoziţiei din alegerile parlamentare, care au avut loc sâmbătă la Moscova.

Uniunea Europeană a criticat folosirea forţei împotriva protestatarilor, afirmând că aceste acţiuni au subminat "libertatea fundamentală de exprimare, asociere şi întrunire".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici