Sportivii nord-coreeni care participă la JO de Iarnă din Coreea de Sud riscă să fie executaţi, dacă îi trezesc suspiciuni lui Kim Jong-un

Competiţia se desfăşoară la Pyeongchang, Coreea de Sud, în perioada 9-25 februarie 2018 şi liderul nord-coreean Kim Jong-un se află într-o stare de alertă, scrie dailystar.co.uk.

3495 afișări
Imaginea articolului Sportivii nord-coreeni care participă la JO de Iarnă din Coreea de Sud riscă să fie executaţi, dacă îi trezesc suspiciuni lui Kim Jong-un

Kim Jong-un le-a permis sportivilor săi de elită să ia parte la concursuri, pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în lume. Coreea de Nord şi de Sud au stabilit să se prezinte „sub acelaşi drapel” în faţa publicului, marcând o îmbunătăţire semnificativă a relaţiilor, scrie Gândul.


Dar în spatele solidarităţii şi a mărinimiei lui Kim Jong-un s-ar putea ascunde gânduri negre, a declarat un expert asiatic în securitate. Chris Ogden, din cadrul Universităţii St. Andrews, crede că sportivii nord-coreeni au fost avertizaţi cu privire la riscul unei execuţii, la întoarcerea din delegaţie.

Kim Jong-un aplică pedeapsa cu moartea pentru orice fel de colaborare sau spionaj în favoarea Coreei de Sud sau altei ţări. „Cred că ar fi în interesul ambelor părţi să încerce să facă schimb de informaţii, deşi Olimpiadele oferă un context limitat în acest sens”, a spus Ogden.

Echipa olimpică din Coreea de Nord a câştigat şapte medalii, din care două de aur, în cadrul Jocurilor Olimpice din 2016, desfăşurate la Rio de Janeiro.

Recent, presa internaţională a scris că liderul suprem Kim Jong-un va trimite 300 de majorete la Jocurile Olimpice, pentru încurajarea sportivilor. Sâmbătă, oficialii Jocurilor au anunţat că 22 de sportivi vor participa la competiţiile olimpice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici