Stare de "dezastru naţional", în Columbia - GALERIE FOTO

Guvernul din Columbia, ţară în care s-au înregistrat 12 cazuri suspecte de gripă porcină, a decis plasarea ţării în "stare de dezastru naţional", pentru a lupta în mod eficient împotriva epidemiei, au anunţat luni autorităţile.

33 afișări
Imaginea articolului Stare de "dezastru naţional", în Columbia - GALERIE FOTO

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a apreciat că nici o regiune nu este ferită de gripa porcină, a decis luni să ridice nivelul de alertă la 4, pe o scară până la 6, ceea ce înseamnă "o creştere semnificativă" a riscului unei pandemii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Această decizie permite Guvernului să deblocheze în primă fază fonduri de până la 15 miliarde de pesos (6,4 miliarde de dolari) pentru a achiziţiona vaccinuri, a declarat ministrul Protecţiei Sociale, Diego Palacios.

Măsurile preventive luate de autorităţi vizează în special "consolidarea sistemului de supraveghere epidemiologică, a comunicaţiillor şi a informării populaţiei", a precizat acesta.

Autorităţile columbiene au anunţat luni dimineaţa că 12 pacienţi care ar putea fi purtători ai virusului gripei porcine fac obiectul unor analize, în timp ce testele efectuate în cazul altor opt persoane plasate sub supraveghere au ieşit negative.

"Am testat 20 de pacienţi care prezentau simptome clinice (de gripă) şi provenau din Mexic. Dintre acestea, opt au fost scoase" de pe lista cazurilor suspecte, a declarat Palacios.

"Cei 12 pacienţi nu sunt într-o stare gravă care să ne îngrijoreze, dar îi monitorizăm cu rigurozitate întrucât ar putea fi purtători ai virusului" gripei porcine, care a provocat moartea a cel puţin 20 de persoane în Mexic, a precizat acesta.

Analizele efectuate pe aceşti pacienţi "vor fi trimise în cursul zilei (luni) laboratoarelor din Statele Unite pentru o evaluare epidemiologică", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici