Stare de urgenţă în California: Mii de persoane evacuate din cauza unui incendiu de vegetaţie

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a declarat sâmbătă stare de urgenţă, după ce un incendiu de vegetaţie se extinde cu repeziciune în apropierea parcului naţional Yosemite, informează The Guardian.

427 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în California: Mii de persoane evacuate din cauza unui incendiu de vegetaţie

Stare de urgenţă în California: Mii de persoane evacuate din cauza unui incendiu de vegetaţie

Incendiul, care a început vineri după-amiază la sud-vest de parc, în apropiere de Midpines, s-a extins la 26,5 km pătraţi, potrivit Departamentului de silvicultură şi protecţie împotriva incendiilor din California.

Au fost emise ordine de evacuare pentru peste 6.000 de persoane care locuiesc pe o rază de câteva mile în zona rurală slab populată, au anunţat autorităţile. Alimentarea cu energie electrică fusese întreruptă pentru peste 2.000 de locuinţe şi firme.

Peste 400 de pompieri s-au luptau cu focul, ajutaţi de elicoptere, avioane şi buldozere, şi s-au confruntat cu condiţii dificile- vreme caldă, umiditate scăzută şi vegetaţie uscată, cauzate de cea mai gravă secetă din ultimele decenii.

Mai multe drumuri au fost închise, inclusiv autostrada 140 între Carstens Road şi Allred Road, blocând una dintre principalele rute de intrare în parcul naţional Yosemite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici