Stare de urgenţă în Louisiana, din cauza furtunii tropicale Katia

Uraganul Katia, care s-a format în Oceanul Atlantic, a fost retrogradat joi la furtună tropicală, dar ar urma să se intensifice din nou pe măsură ce progresează spre vest, determinându-l pe guvernatorul statului Louisiana (sud) să decreteze stare de urgenţă în statul său.

288 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în Louisiana, din cauza furtunii tropicale Katia

Stare de urgenţă în Louisiana, din cauza furtunii tropicale Katia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rafalele de vânt ale acestei furtuni au scăzut la circa 100 de kilometri pe oră, antrenând retrogradarea Katia, care era anterior uragan de categoria 1, pe o scară cu cinci trepte, potrivit Centrului Naţional de Uragane (NHC).

Katia, care se afla la aproape 1.500 de kilometri est de Caraibe joi la ora 21.00 GMT (24.00, ora României), ar urma să se intensifice din nou în următoarele două zile, a adăugat NHC.

"La ora actuală, estimăm că sunt 70 la sută şanse ca, în următoarele 48 de ore, Katia să se transforme în ciclon tropical", a declarat Dennis Feltgen, un purtător de cuvânt al NHC.

"Dar este prea devreme pentru a spune unde va merge şi ce va face", a adăugat el.

Formarea Katia l-a determinat pe guvernatorul statului Louisiana să decreteze stare de urgenţă în statul său, preconizând "o ameninţare de ploi extrem de puternice şi de creşteri importante ale apelor în zonele de coastă la sfârşitul săptămânii".

Unele companii petroliere au început să-şi evacueze personalul de pe platforme situate în Golful Mexic. ExxonMobil a anunţat că evacuează 140 de angajaţi sau subcontractori de pe platforme care s-ar putea situa în calea Katia.

BP a dat asigurări că a început evacuarea tuturor angajaţilor din zona Golfului Mexic. Conform companiei Shell, condiţiile meteorologice complică operaţiunile de evacuare.

Există însă şanse ca furtuna să se îndrepte spre nord şi să se dezintegreze înainte de a atinge continentul american, care abia se reface după uraganul Irene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici